Til 4 personer
4 stk. laksefilet á ca. 100 g |
2 spsk. creme fraiche |
4 gulerødder | salt og peber |
4 tomater | citronsaft |
2 porrer | 100 g ærter fra frost |
1 bundt dild |
|
Tilbehør: 4 dl ris, 320 g
Fremgangsmåde:
Skær løg og gulerødder i tern. Skær porrer i skiver. Skær tomaterne i både.
Kom grønsagerne i et ovnfast fad og vend ½ bundt klippet dild i.
Hæld 1 dl vand ved og læg lakse fileterne oven på grønsagerne.
Krydr med salt o peber og dryp med citronsaft. Bag det i ovnen ved 200 grader i ca. 15 - 20 minutter.
Kog ærterne i letsaltet vand i 2 minuttert, og lad dem køle af i en sigte.
Purér ærterne groft og rør creme fraiche i. Smag til med salt, peber og friskklippet dild.
Servér laksen med grønsager, kogte ris og ærtepuré.
Obs:
Vildlaksefilet fra Aldi på 400 - 500 g.
Alle rodfrugter kan bruges, f.eks. persillerødder, pastinakker, jordskokker og knoldselleri. Så retten kan varieres alt efter, hvad der er sæson for.
Velbekomme