Løgsuppe

Til 4 personer (for- eller efterret)
Tilberedelsestid 30 min.

2 løg (store) salt
30 g margarine Friskkværnet peber
10 g hvedemel 4 skiver franskbrød
10 dl oksebouillon 100 g reven Cheddarost 50+

Fremgangsmåde:

  • Pil løgene og skær dem i fine ringe. Smelt fedtstoffet i en stor suppegryde. Læg løgene i, og steg dem til de er blanke ( ikke brune ) .
  • Drys melet over og rør det godt sammen. Spæd med oksebouillon ( eller grønsagsbouillon ) og lad det koge ca. 15. min. Smag til med salt og peber.
  • Rist tynde brødskiver i ovnen eller på brødrister. Hæld suppen op i ovnfaste portionsskåle. Læg 1 skive brød øverst i hver skål og drys ost over.
  • Gratinér midt i ovnen i ca. 5 min. til osten er gylden. Den serveres straks.

    Velbekomme