Løgsuppe
Til 4 personer (for- eller efterret)
Tilberedelsestid 30 min.
2 løg (store) |
salt |
30 g margarine |
Friskkværnet peber |
10 g hvedemel |
4 skiver franskbrød |
10 dl oksebouillon |
100 g reven Cheddarost 50+ |
Fremgangsmåde:
Pil løgene og skær dem i fine ringe. Smelt fedtstoffet i en stor suppegryde. Læg løgene i, og steg dem til de er blanke ( ikke brune ) .
Drys melet over og rør det godt sammen. Spæd med oksebouillon ( eller grønsagsbouillon ) og lad det koge ca. 15. min. Smag til med salt og peber.
Rist tynde brødskiver i ovnen eller på brødrister. Hæld suppen op i ovnfaste portionsskåle. Læg 1 skive brød øverst i hver skål og drys ost over.
Gratinér midt i ovnen i ca. 5 min. til osten er gylden. Den serveres straks.
Velbekomme