Filet Oscar (svensk opskrift)

Til 4 personer

4 skiver kalvefilet á 150g ca. ½ cm. tykke

½ ts salt

Margarine eller olie til stegning ½ ts hvid peber

4 asparges med hoved, gerne grønne

Bernaisesauce
4 hummer- krebsehaler eller friske tigerrejer

Afpuds kalvekødet og bank det ud med hånden, så det får en jævn og pæn overflade.

Brun fedtstoffet i en pande, læg kødet i og steg det ca. 2 min. på hver side til det har fået farve. Kødet bør være lidt rosa inden i. Krydr med salt og peber.
Varm aspargesstilkene i lidt aspargesvæde i en kasserolle. Hav bernaisesaucen klar.
Læg kødet på nogle varme tallerkner. Læg de afdryppede asparges og en bid hummer- eller krebsehale på hvert stykke kød. Kom lidt af bernaisesaucen øverst.

Serveres med pommes frites eller kartoffelbåde til.

God appetit